onsdag 13 oktober 2010

Det går undan :)

Att anlita en hantverkare kan ibland vara som att köpa grisen i säcken. Man vet inte vad man får förrän efteråt så att säga.
När vi skulle anlita en byggfirma för uppdraget att bygga det nya rummet, så kan man säga att det var lättare sagt än gjort. Första firman utgav sig för att vara intresserad och tog in ritningar och uppgifter för att göra offert.
Dessvärre kom aldrig någon offert och när vi ringde och "tjatade" så möttes vi till sist av kompakt tystnad. Vi tolkade det som att det inte längre fanns intresse från firmans sida.
Sen var det ytterligare någon som aldrig hörde av sig, och till slut tröttnade vi och tog hjälp av Offerta istället.

Det var då vi blev uppringda av Gunnar på Bandusia som var intresserad av att komma och titta.
Det känns ju alltid lite läskigt att anlita en firma man aldrig hört talas om, så vi bestämde oss för att gå på magkänslan en hel del. Man hade ju sett något avsnitt av "fuskbyggarna" och förstått hur lätt man kan bli blåst och hur ska man egentligen veta utan tillräckligt många referenser?
Sen visade det sig att Gunnar även varit och renoverat en toalett hos våra grannar Jessica och Andreas, och de var supernöjda både med jobbet och Gunnar som hantverkare.
Det stärkte våran magkänsla, så därmed blev Bandusia anlitade av oss att bygga det nya rummet.

Om det fanns ett uns av tvivel på att det här skulle gå bra så är det så gott som bortblåst nu.
Gunnar och hans kompanjon (som jag glömt namnet på....hjälp....pinsamt....måste fråga i morgon :)) jobbar så svetten lackar. Det är ingen dötid där inte och det går verkligen framåt.

"Golvet" ur olika vinklar

Såhär ser det ut ovanifrån.

What a mess :)

Det blir ju en del bloggande om bygget just nu, men det är det mest spännande jag har att bjuda på för tillfället. Om några veckor börjar Emma på förskolan och jag ska tillbaka till jobbet. Då är det nya tider :).

1 kommentar:

Jessica sa...

Va kul att ni också är nöjda:) Och vilken fart de verkar ha, det blir definitivt Gunnar och hans kompanjon (heter han inte norrmannen bara???) när det är dags för vår balkong att bli rum.

Jag svarade dig i min blogg också, ni är liksom lite medräknade på våra novemberlovsplaner;) Vi tänkte att om Niklas inte är ledig hela veckan kan vi ju hjälpas åt med alla våra barn och ni brukar ju vara sugna på utflykter...