lördag 13 november 2010

Matkassar och klätterapor

God kväll i stugorna!
Det tycks som att den här ondskefulla sjukdomen börjar släppa sitt grepp om mig så sakteliga, men fort går det inte. En förkylning har toppat eländet dessutom, men den känns som en baggis i jämförelse.

Vi har ju sagt upp abonnemanget på Linas matkasse. Jag tyckte idén var bra och är glad att jag gav den en chans, men för barnen blev omställningen för stor och av 9 maträtter var det endast 2 som barnen tyckte var ätbara. Lite för dålig statistik för att slänga ut ytterligare pengar på.
Jag känner dock att det underlättar att få färdiga recept på bra och nyttig mat, så att man får inspiration och variation även i vardagen. Nackdelen med Linas matkasse upplever jag är att man inte får välja någonting själv. Du får en veckas meny med recept och ingredienser, betalar 750 kr och kan bara hoppas du får valuta för pengarna. Vi fick det inte eftersom hälften av maten á ca 375 kr, åkte i soporna. Den klara fördelen är att du varken behöver tänka, handla eller bära hem, bara ta emot och packa upp!

Nu tror jag att jag har hittat ett bra alternativ:
Maxikökets veckomenyer! Finurligt utformade veckomenyer (må-tors) med recept och bild på rätten. Tycker man att hela veckans förslag i foldern låter smarrigt så vänder man på den och har hela inköpslistan på baksidan. Bara att plocka ner i sin kundvagn eller kasse, pricka för och betala. Fabrikat och märke väljer man själv (bra om man har allergiker i familjen, vilket inte Linas tar hänsyn till).
Vill man inte köpa för en hel vecka så finns enstaka menyer att plocka på sig. Även speciella helgmenyer (fre-sön) fanns att välja på.
Till min stora glädje finns även kategorin "minihuset - lekfulla familjefavoriter". Barnanpassat... Yes!!

Så, den dan man bara inte orkar tänka eller har någon fantasi alls, eller bara känner för att pröva något nytt, så kan man slinka förbi maxikökets hylla i butiken och roffa åt sig en meny och handla utifrån den.
Bäst av allt är att man får välja själv! Me like :).

Något helt annat....
Vi har en apa här hemma, en kätterapa! Hon når allt nuförtiden och är tillräckligt smart för att veta hur man möblerar om genom att putta runt stolar och pallar, för att placera dem där man kan klättra upp och nå något spännande!
Mamma behöver nog hjälp här vid spisen!

Alla skor är bortplockade (slängda), så nu kan 
skohyllan klättras på.

Datorn är det mest spännande som finns tycker Emma.
Och upp till den kommer hon utan större svårighet.

Förutom att hon tar sig upp till köksbänkarna, köksbordet, soffan, skohyllan mm, så tar hon sig även upp på toalettlocket i badrummet och kan därmed roa sig med tvålar, tandkrämstuber, nagelsaxar och annat roligt :).

Som ni förstår så går det inte att lämna den här galningen utan uppsikt en enda sekund. Hon har redan fått prova på hur det känns att ramla ner från pallen, soffan och toalettstolen.
Samtidigt tycker jag att det ligger så mycket i begreppet, som för övrigt gör sig bäst på engelska språket, "learning by doing". Så det är såhär hon måste få hålla på, tills hon har lärt sig det hon strävar efter!

Inga kommentarer: