torsdag 4 november 2010

Inskolning och storbesök!

Igår började Emma på förskolan!
Förskolan hon ska gå på tillämpar traditionell inskolning, dvs man är där någon timme i början bara för att sedan utöka tiden succesivt under en 14 dagars period. Nya tidens inskolningar börjar ändå bli mer populära, där man tillbringar hela dagar från början och där inskolningen är överstökad på 3-5 dagar.
Vilken metod som är bäst låter jag vara osagd, men från att tidigare i stort sett tagit helt avstånd från den nya varianten, så har jag nu åtminstone förstått syftet och reflekterat över att den tom kan vara att föredra i vissa sammanhang.

Hursomhelst så går det bra med lilla Emma. Hon är nyfiken och går runt och kikar på det mesta. Hon söker aktivt kontakt med pedagogen och hittills har favoritleksakerna varit; en gunghäst, lära-gå-vagnen och bilarna. Idag hittade hon målarrummet och gav sig genast på färgpennorna som stod framdukade. Fast hon plockade mer än ritade, men det är ju OK när man blott är 12 månader gammal :).

Efter inskolningen hämtade vi Oskar och begav oss hemåt för att invänta besök av Mirka. Hon kom lagom tills jag hade röjt undan efter morgonbestyren och hade med sig 8 av 10 barn :).
Vi åt lunch och fikade tillsammans och sammanlagt var här 11 barn. Måste ändå säga att det både varit mer livat och blivit mer stökigt med betydligt färre barn, så det gick över förväntan bra.
Extra roligt var det att Oskar, som vanligtvis inte släpper loss tillsammans med barn han inte känner så bra, lekte och tycktes ha väldigt roligt tillsammans med Mirkas grabbar.
Idag var det också bra att äga en ovanligt stor samling av div cyklar, bilar och annat, som barnen roade sig med utomhus.
Tack Mirka för ett trevligt besök!
Wilmas kompis Jennifer valde att stanna kvar en extra stund och leka, vilket uppskattades då de inte setts på nästan 2 veckor. Mycket att ta igen :).

Niklas kom hem tidigt idag och det gillar vi, allihopa!
Wilma och Oskar var så söta ikväll då de satt tillsammans vid köksbordet och spelade Panfu. Wilma försökte få Oskar att chatta, dvs hon talade om vad han skulle skriva och bad mig skriva det och sen fick jag läsa det hon skrev och svarade, varpå hon på nytt talade om vad han skulle skriva :).
Gullungar!

Lite bilder från dagen:
Wilma och Jennifer äter korv

Alice, Emma och Benny vid bordet. Mirka med
lilla Nellie bakom.

Oliver käkar korv i bilen. Thor gömmer sig (tog säkert
3 bilder och på varje drog han ner skynket precis :))

Full aktivitet!

Alice och Emma

Oliver och Thor igen. Selina sitter i snurrfåtöljen och 
ville inte vara med på bild.


Oliver, Oskar, Viktor och Thor trampar runt

Benny tog barnens kamera och dokumenterade flitigt.
Ska bli roligt att tömma den sedan!

Lilla Nellie som faktiskt börjar bli ganska stor :)

Mirka med Nellie och Oliver.

Den enda av Mirkas barn som inte kom med på bild med min kamera var Selina, men jag misstänker att det finns gott om foton på henne i barnens kamera som Viktor, Benny och även Selina och Alice fotade flitigt med.

Här spelas det panfu på kvällskvisten.

Emma plockar ur diskmaskinen mamma just fyllt.

Pappa hjälper till lite.

Koncentration.

Det kan vara så att jag har de sötaste barnen i hela
universum.....jo, så är det!

Inga kommentarer: