tisdag 2 november 2010

Ett rum!!

Vi har ett rum till! Ett rum med väggar, tak, fönster och dörrar :).
Ett rum man kan gå in och ut i inifrån huset utan att frysa nacken av sig. Visserligen saknas lite spackel och målarfärg, lite dörr-och fönsterfoder och golv. El-Olav har inte gjort installationerna riktigt klart ännu heller, men vi har ett RUM!!
Nu ska vi försöka hinna spackla tak och väggar innan måndag då killarna kommer tillbaka. KANSKE hinna måla också, vi får se.
Sen ska vi ta ställning till om vi ska ha golvvärme eller inte. Det måste vi göra snart, så vi kan meddela el-Olav ganska omgående, då han isf måste synka det jobbet med Bandusia...som ska lägga golvet...som vi ska köpa!
Pust!
För min del lutar det åt golvvärme hursomhelst. Niklas ska bara övertygas han också!

Ett upplyst rum i skymningen!

Från sidan

Från allrummet. Innerdörr istället för balkongdörr.

Wilma inne i rummet (som börjar bli varmt).

Det är spännande att få nytt rum!
Lite mer spännande att dessutom se det byggas.

Från fönstret. Balkongdörr och dörr ut i allrummet.

Hon får fin utsikt!

En nöjd tjej har inspekterat färdigt!

Det som återstår då är lite småfix. Vi har tillsammans med byggfirman kommit överens om att de inte bygger balkongen just nu. De ska nämligen börja om och göra samma jobb hos en familj vi känner på gården nedanför oss, och de behöver komma igång där innan vintern är ett faktum. Vi kände att vi inte kunde kräva en balkong pronto, då den faktiskt inte kommer att användas under vintern, men vi hoppas att den kommer upp så snart efter vintern som möjligt. Målningen kanske också dröjer, beroende på väder.
Vi är glada att åtminstone ha ett funktionsdugligt rum inom någon vecka. Det är stort!

1 kommentar:

Mica sa...

Grattis till både Wilma och er andra. Kul att det nu börjar bli ett inomhusprojekt som ni kan roa er med under de mörka måander som närmar sig :-)