måndag 27 september 2010

Mat, mat, mat!

Idag kom den, Linas matkasse, som vi nu ska ge en chans för om möjligt underlätta planeringen av några måltider i veckan.
Jag är förväntansfull. Vissa i familjen är lite skeptiska. Vi får se vem som får rätt :).

Idag fick jag även mail från vår byggfirma som har tagit sig an vårt utbyggnadsprojekt. Om två veckor kör de igång!!!
Det ska bli så spännande.
Ska försöka dokumentera bygget här i bloggen. Ser fram emot att få börja inreda redan.

Ikväll har jag roat mig med att göra en två veckors matlista. 5 rätter kom ju med Linas matkasse, så det återstod 9 rätter att planera in.
Anledningen är att vi levt ett oplanerat och vidlyftigt liv ur ekonomisk synvinkel, inte så att vi sitter i någon rävsax, men det finns helt klart pengar att spara om man bara planerar lite bättre och inte handlar dag-för-dag som det lätt har blivit sista tiden.
Men nu ska det bli ordning (iaf ett tag tills jag tröttnar ;)) så i morgon följer matlistan och inköpslistan med till affären och sen behöver jag bara tänka mejeri och frukt två veckor framåt!

Nu är det hög tid att gå till sängs. Kom på att jag har ett läkarbesök inplanerat med Emma i morgon 8.30. Jag som ett tag såg fram emot en slö morgon då Wilma har studiedag och jag tagit ledigt för Oskar.
Hoppas Oskar går med på att stanna hemma med Wilma den stunden det tar hos doktorn, så behöver jag bara förse mig och Emma med kläder innan vi åker, så äter vi frukost tillsammans när vi kommer tillbaka igen.
Sen blir det shopping, men om det kan jag skriva i morgon!

1 kommentar:

Jessica sa...

Hoppas ni gillar det:) Vi skojjade om at Niklas förmodligen dör under veckan med Linas matkasse med tanke på att det var mycket konstig mat, men vi hoppas såklart att han överlever och mår prima under försöksperioden! Känns som om vi inte setts på evigheter (mer än på väg ut med soporna...) så kanske en lekdejt i eftermiddag om ni har tid? Jag hämtar Cleo vid halv två.

Och va kul med bygget, tycker också det ska bli så spännande att följa ert bygge för att längta lite till tills vi kan göra detsamma:)

Kram på er så länge