tisdag 27 december 2011

Nu är glada julen slut slut slut....

....okej, inte riktigt ännu, men den mest intensiva delen av den iallafall.

En riktigt lyckad julafton på alla sätt blev det. God mat, trevligt sällskap och inga större missöden (likt den tomteflopp vi hade för några år sedan) som det kommer att berättas historier om i framtiden. Att mamma glömde sillen hemma och pappas hemgjorda kola, var av sådan betydelse att den knappt märktes (okej, kolan var synd, men den hämtades som tur var :)).

Som gäster i år hade vi min bror med familj, mamma och pappa samt min svägerskas pappa. Totalt 12 pers som gott och väl rymdes vid dukat långbord.
Tomten kom såklart, med en hel drös paket. Som tur var hade nissarna lämnat lite under granen på natten så att tomten inte behövde bära ALLT!
I år hade vi tänkt mer på kvalitet än kvantitet när det gällde klapparna.
Wilma och Oskar fick ju varsin guldhamster på morgonen, vilket nog blev nr:1 på popularitetstoppen av båda.  De var från farmor och farfar och lite oss.

Playmobil-stall, hund som kan kissa, sminkväska, Sims-spel, en bok och lite pyssel fick Wilma av oss. Av mormor & morfar kom lite mer pyssel och dockskåpstillbehör.
Oskar fick av oss Playmobil-riddarborg, Schleich drake, Batmandräkt och ett hajspel. Av mormor och morfar fick han Duplo "cars", pennor och Smurfarnas hus.
Emma fick också Playmobil i form av en bondgård, lite instrument, en doktorsväska och matlagningstillbehör från ikea. De sistnämnda blev helt klart populärast. Redan på morgonen tillagade hon en smarrig frukost i form av fiskpinnar med sin nya stekspade :). Av mormor och morfar fick hon en sjungande tomte.

En bonusjulklapp gemensamt till barnen, som vi varken betalt för eller som blev särskilt populär, var en trollerilåda. Kanske växer den i längden, kanske inte.

I år fanns inte ett enda klädesplagg i något av paketen till våra barn. Det brukar ofta smyga in något enstaka (till barnens förtret, kläder får de ju ändå när de behöver liksom), men inte i år.

Om man nu bortser från det faktum att det blev en relativt dyr jul, så känns det som att vi faktiskt hittade prylar som barnen kan ha glädje av länge och inte bara fram till nyår. Dessutom har vi gett goda förutsättningar till fina gemensamma rollekar med Playmobil-husen, vilket vi redan har sett prov på.

Stallet

Riddarborgen (med draken mitt i).

Emmas bondgård

Men ännu är det mest guldhamstrarna som får den största uppmärksamheten. Det pysslas, matas, bärs och gosas mest hela tiden och både jag och Niklas har förälskat oss i de små sötnosarna :). Vem kan låta bli det liksom?!

Oskars Doddo

Wilmas Hoppis




Oskar älskar sin Doddo och har så fin hand om henne!

Wilma med sin lilla Hoppis (som är vad hon heter)!

Inga kommentarer: