onsdag 25 augusti 2010

Full rulle igen!

Veckan har inneburit ett par nya saker.
1: Skolstart för Wilma.
2: Nypremiär på öppna förskolan.
3: Tiiiidiga morgnar.
4: Egentiden på kvällarna tillbaka men dessvärre också tröttheten.

Ja, så kan livet te sig. Lite plus på tidskontot, men i gengäld sömnbrist och kvällströtthet :).

Lite skönt känns det iallafall att vardagen är tillbaka. Speciellt annorlunda var det igår då jag "bara" hade Emma att umgås med mellan 9-14, då Oskar var på förskolan. Vi passade på att besöka öppna förskolan och det uppskattade unga fröken.
Vi har varit där idag med och jag kan konstatera efter dessa två dagar att det finns ett stort intresse av saker som rullar hos Emma. Idag har hon lekt med bilar och.....ja, typ det. Hon ÄLSKAR att putta rullande föremål framför sig och vad passar då inte bättre än en bil :).

Nu ska vi bara få ordning på Emmas sovtider. Semester = inga rutiner och det har verkligen inte gjort någonting. Inga tider att passa och sovmorgon varje dag.
Nu däremot kör verksamheten igång samtidigt med tuppen varje morgon och måste också avslutas i rimlig tid på kvällen.
I måndags satt de vanliga rutinerna i. Förmiddagsvila vid 11.30 och eftermiddagsvila kring 16., vilket gjorde att damen inte alls tyckte det var läggdags kl 20. Nej, minsann...brorsan fick läggas först och SEN, efter lite möda somnade äntligen vilddjuret.
Igår sov hon en gång, mellan 11.30-13.45, lite för kort egentligen, men vi lyckades med lite list hålla henne vaken till kvällen.
Idag tror jag det blev perfekt. Hon vaknade 6.45 som vi andra och var precis lagom trött för att sova en halvtimme mellan 9.30-10, innan besöket på öppna förskolan (som jag i fortsättningen benämner som ÖF). Väl hemma somnade hon vid 13 och sov över 1½ timme. Därmed borde kvällen gå utmärkt.
Önskescenariot vore om hon somnade 19.30 (och gärna fortsatte att sova hela natten, men om det kan vi bara drömma än så länge :)) för då kan jag lägga Oskar i lugn och ro kring 20 utan att hon spatserar omkring och petar på allt medan jag läser saga.
Jaja, det ger sig. Allt går inte att styra, men det vore onekligen bra om vi kunde få in lite rutiner som funkar nu. Kanske är vi på väg?

Nu har vi haft lite eftermiddagsbesök av kompis/granne Cleo och mamma Jessica. Alltid trevligt!
Wilma har haft en klasskompis på besök vilken hon i detta nu följer med hem. Oskar har slocknat på soffan och Emma har vräkt ut ett spel med hundratals kort på golvet och här sitter jag i godan ro och bloggar :).

Dags att göra nytta nu! På återseende!

Inga kommentarer: