måndag 29 mars 2010

Nina på vift!

Alla vi som känner Wilma vet att hon har en gosekanin som blivit mer och mer älskad med åren. Nina är inte vilken gosekanin som helst. Hon är Wilmas utnötta, slitna men mest ingosade älsklings-Nina!
Nina som får vara med på allt! Hon har farit land och rike runt, åkt buss, tåg, flygplan och båt. Suttit oändliga timmar i bil och hållit Wilmas fingrar sysselsatta.
Inte minst har Nina varit trösten, tryggheten och den som alltid haft privilegiet att somna i Wilmas famn.

Men nu är hon borta....puts väck! Och vi fattar ingenting.

Idag besökte vi Heron City i Kungens Kurva. Niklas, Wilma och Oskar skulle se den nya 3D filmen -Draktränaren och vanligtvis brukar Wilma inte få ta med Nina när vi ska ut till stora köpcentrum o.dyl, men idag fick hon såklart det eftersom hon skulle se bio och det kanske skulle vara liiiite läskigt.
Innan bion strosade vi runt lite, åt lunch och lekte lite där det fanns möjlighet. När det sedan var dags för Niklas och barnen att bege sig till bion för att hinna köpa godis, så gör vi den fasansfulla upptäckten. NINA ÄR BORTA!!
Vi letar...som vi letar!! Vi visste att Nina hade varit med när vi åt lunch och att hon efter det blivit placerad i vagnen hos Emma. Vad hade vi varit? Hur hade vi gått? Kunde Nina ha ramlat ur när Emma blivit upplyft?

Till slut blir vi tvugna att ge oss i letandet, för filmen börjar, men jag drar ett par extra varv innan jag beger mig mot ikea.
När filmen sen är slut och jag är åter på plats, så återupptar vi jakten på Nina (kanske kunde bli en dokusåpa på bästa sändningstid på lördagar efter att Julia blivit funnen). Vi frågar varenda butiksinnehavare i  omgivningarna vi vistats i. Vi kryper, vi vänder ut och in på saker, vi tänker, vi letar och letar....
Men....ingen Nina.
Vi får åka hem utan den kära, allra mest älskade ägodelen. Wilma är ledsen såklart, men förstår att vi inte kan göra mer för tillfället.
Stämningen är dock inte alltför dyster. Vi har haft en underbar dag tillsammans och en fantastisk helg. Barnen är lyckliga och glada över att ha fått se en bra spännande film, men trötta vid det här laget.

Vi ställer nu vårt hopp till en förstående och läskunnig person som kanske hittar Nina SER att hon är någons älskling (det syns nämligen) och som SER att Nina har en liten fastsydd tyglapp där det står vem hon tillhör och telefonnumret. Vi hoppas att denna någon har hittat Nina och tänker ringa oss och berätta det.
I värsta fall får vi köpa en ny Nina, men det blir ju inte samma sak....

KOM TILLBAKA!

Inga kommentarer: