måndag 27 december 2010

Våran jul

I dagarna tre har vi firat jul i år. Varför hålla igen liksom :).

Den 23:e var vi hemma hos mina föräldrar på julmat. Min faster var där som jag inte träffat sen jag och Niklas gifte oss -99, och det var väldigt kul att få återse henne!
Lyckligtvis hade tomten varit där tidigare och lämnat av lite klappar. Wilma fick bl.a ett bäddset med Hannah Monthana, lite småpyssel och några klädesplagg hon blev väldigt förtjust i. Oskar fick Duplo och Bakugan och Emma fick kläder och nån leksak.
Jag och Niklas fick Baileys och biobiljetter! Mycket trevligt!!

Det är roligt att få paket!

Wilma öppnar....

En bil!!

Oj, oj, oj! Här gäller att vara stark!

Mamma blev nöjd över fotot på barnen.

Pappa blev nöjd över alladin-asken :)

Min faster Birgit

På julafton begav vi oss mot de Sörmländska skogarna och till svärföräldrarna i Vingåker. Där firade vi traditionsenligt med julbord, Kalle Anka och tomte, precis som det "ska vara" :).
Vingåkerstomten var som vanligt av det något udda slaget och förutom allt annat knas så roade han oss i år med att plötsligt tappa byxorna!! Jag skrattade så hysteriskt så jag tänkte aldrig på att dokumentera denna händelse, men jag vet att det redan nu är en historia värd att berättas i generationer :).
Många fina klappar fick barnen och faktiskt kan jag tycka att tomten lyckats riktigt bra i år. Han är visst bloggläsare den där tomten också eftersom jag fick min efterlängtade Tassimo!

Kalle Anka på TV. Viktor, Robert, Oskar, Wilma
och Josefin sitter bänkade.

I väntan på tomten! Lite trångt i soffan?

Tomten i egen hög person!

Min fina familj!!

Ett stort paket till Oskar.

Bäst att få bärhjälp!

Sådär kaotiskt som paketöppning kan vara.

Fast somliga tar det med ro och bekantar sig med 
en sak i taget.

En del av barnens klappar uppradade.

Wilmas star wars lego och Oskars bilbana

Ett nytt dockhus fick Wilma. Lundby Stockholm.

Emma läser för farmor.

Här skjuts det med sugpropps-skott.

På juldagen var vi först på ett sedvanligt besök till Vingåkers factory outlet. Där fyndade jag lite kläder till barnen som vanligt. Fast det kändes nu som att de har det mesta i klädväg, så det blev mest lite strumpor och strumpbyxor åt dem. Emma fick utöver det två par vanliga joggingbyxor och till Oskar hittade vi äntligen mockasiner i rätt storlek (de stora klädkedjorna tycker viss inte att 4 åriga pojkar behöver mockisar).

Sedan tog den stora utmaningen vid att packa ihop allt som var vårt och försöka få in i bilen. Det hade varit lämpligt att ha takboxen påmonterad egentligen, men det gick till slut att få in allt om man nyttjade varje skrymsle i bilen.
Innan vi for hem till Märsta igen så stannade vi till hos Robert och Camilla för julbord nr:3! Alltså gud så mycket god mat man har mofflat i sig och inte blev det mindre hos svåger med familj. Det dukades dessutom upp ganska ordentligt med julgodis efteråt, som jag naturligtvis blev tvungen att äta av. Jag var mätt hela kvällen sen!
Josse och Camlla

Oskar älskar bus med Robert.

Sara och Viktor

Finaste!!

Lill-kusin Liam!

Liam och Emma läser böcker.

Farfar med sina småttingar.

Här spelas det Fifa på PS 3. Småttingar hejar på
papporna!



Inga kommentarer: