torsdag 30 december 2010

Det artar sig!

Sen vi kom hem från julfirandet så har vi verkligen inte legat på latsidan.
Oskar har flyttat in i sitt nya nymålade rum, med delvis helt nya möbler och ny belysning. Det blev sååå fint!!

Idag städade vi ur hans gamla rum och byggde upp vår nya sängstomme, sen var det bara att sätta sängen på plats (Tack Andreas!) och bädda. Så inatt blir första natten i ett annat sovrum.

Slutligen kunde vi börja städa vårt gamla sovrum och röja lite plats för Emmas saker. Så småningom, när vi landat lite efter hela den här rokaden, så ska Emmas rum målas och fixas även det. Vi ska riva loss en ful strukturtapet och måla väggen i vaniljfärg och dessutom så ska vi sätta igen dörren till klädkammaren och ha bara en ingång, från hallen.

Nu har hon iallafall fått in lite möbler och prylar så att det ser lite hemtrevligt ut. Köket som stått i hallen tidigare har hon nu (och började leka där genast) samt en förvaringsmöbel som tidigare var Wilmas. Hon ska även få en garderob, en ny matta, lekbord+stolar och lite fina smålampor.
En byrå med en stor tjock-TV på ska få en ny plats eller helt enkelt elimeneras, men tillsvidare får den stå i Emmas rum nertryckt i hörnan. Tur att Emma är så liten och inte har alltför höga krav på design och estetiskt utförande som syskonen :).

Slutligen har vi även kunnat röja undan lite i hallen, som varit hårt belamrad av leksaker, gosedjur, kläder, böcker, målarpytsar, verktyg och spackelgrejer, allt i en salig röra. Försökte sortera lite men insåg snart att vi saknar hyllor!!
Vi äger närapå ett helt barnbibliotek och när det bibliotekets hyllor försvann iom en renovering, så fanns det plötsligt ingenstans att placera alla böcker.
Så bara vi får upp nya hyllor så kommer hallen se som ny ut :).
Verktygen och alla hinkar med målar-och spackelgrejer har förpassats till en vrå i tvättstugan och jag kan lova att det dröjer en stund nu innan de åker fram igen.

Nu kan vi se fram emot att fira nyår och ha ett hem utan en massa bygg-kaos :).

Bilder på rummen kommer i morgon!

Inga kommentarer: