måndag 11 juli 2011

Semester!

I fredags jobbade jag sista dagen innan 5 hela veckors ledighet.
Semesterstarten blev inte riktigt vad jag hade räknat med....
Kompade efter lunch och var därför hemma redan kl 12. När jag kom hem höll Niklas och Oskar på att klippa gräset på baksidan. Oskar älskar att hjälpa till med tekniska saker och gräsklipparen (eldriven Stiga) är inget undantag.
Plötsligt var olyckan framme! Niklas hade inte en chans att hejda Oskar från att mata gräsklipparen med gräs under en svängmanöver. Ett ögonblicksverk. Det var bara att hoppas på det bästa.
Oskar hade tur....änglavakt kanske. Det blev "bara" en kraftig skärskada på höger pekfinger samt hud som skavts bort. Tanken på vad gräsklipparens rotorblad kunde ha ställt till med gör att vi trots allt känner oss tacksamma över att det gick så bra som det gick.

En heldag på akuten blev det trots allt. Skadan var djup, men bedömdes som svår att sy, så vi fick vänta i timmar på att en kirurg skulle göra sin bedömning. 
Mitt i natten var allt klart och en utmattad pappa kunde åka hem med sin tappre son.
Såret är inte sytt, utan kommer att läka fint under det kraftiga bandaget. Idag var det återkontroll hos akutkirurgen och de lade om förbandet. Allt såg fint ut och på fredag ska vi till distriktsköterskan för omläggning.
Tyvärr betyder detta att Oskar inte får bada denna vecka, men vi hoppas att det ska vara så pass läkt till på fredag att han kan bada med ett speciellt vattentätt förband.
Tur det finns massa andra saker att förgylla ledigheten med!

I väntrummet.

Ett snyggt blått förband och ett pekande finger!

Inga kommentarer: