söndag 1 maj 2011

Härlig valborg!

Vilken dag vi hade igår!
Först dop för lille Abbe i Husby ärlinghundra kyrka. Jag och Niklas har blivit anförtrodda det ärofyllda uppdraget att vara gossens faddrar, vilket vi ska förvalta med omsorg och kärlek.
Abbe var ett bedårande och ståtligt dopbarn som naturligtvis skötte sig perfekt under hela dopakten :).
Perfekt skötte sig föresten alla barn framme vid altaret! Lilla Cleo såklart, men också Wilma som fick hälla i dopvattnet i dopfunten och Oskar som betraktade hela akten så hänfört. Emma tyckte det tog liiite för lång tid, men fick tulta runt bäst hon ville på slutet.
Ja, kort sagt, ett fint dop som gick precis som det skulle!

Efter fika i församlingshemmet drog vi oss hemåt för lite siesta. Cleo blev avlämnad hos oss av sin mormor medan mamma och pappa Fjäll plockade ihop ute vid kyrkan. Satte Cleo och Oskar i varsin hörna av soffan och körde igång en film de kunde slappa till.
Tyvärr somnade ingen av dem vilket kanske hade behövts :).

På kvällen grillade vi och åt gott hemma hos Fjälls, tillsammans med dem och några av deras vänner. Supertrevligt men lite kallt!

Framåt kl 20 började vi promenera ner mot brasan och tivolit tillsammans. Det är tur vi har många barn tillsammans i olika åldrar, för vi lyckades pussla så att alla barn under 5 (dvs Oskar, Cleo, Emma och Abbe) hade en sittplats i vagn och Wilma fick förmånen, dagen till ära, att lifta på ståbräda!

Tivolit var en höjdare för Wilma och Oskar som vanligt. Mamma och pappa Brånn tyckte (som vanligt) det sved lite väl mycket i plånboken, men det är ju bara en gång om året som tur är!
Emma sov till att börja med men vaknade efter en stund av allt oväsen. Då var hon inte speciellt glad, men lyckades hålla modet uppe såpass att vi hann se lite brasa.
Niklas for runt med W och O i lite olika karuseller och vi hann även med att ta lite lotter.
Wilma och Oskar är de små figurerna i 4:e vagnen.

Lycka!

Vinst varje gång!

En trött tjej.

När vi gick hem var Emma trött och frusen och grät en hel del. Trodde jag hade klätt henne varmt med tjock tröja, täckjacka och överdragsbyxor, men hon var iskall om händer (trots vantar) och fötter när vi kom hem :).
Lite varm välling inlindad i gosigt täcke botade dock den frusna damen och mamma fick lite kaffe och kladdkaka hos Fjälls innan det var dags att säga godnatt.
3 barn och 2 föräldrar slocknade som ljus den här kvällen. Lite väl sent, men efter allt roligt så var det värt det!

Idag har vi bara tagit det lugnt! Jag har veckohandlat och tillsammans har vi städat, tvättat och plockat lite. Deklarationen har vi lämnat ifrån oss också!

Nu ligger Emma och hostar och gråter om vartannat, så jag undrar i mitt stilla sinne vad som är på G. Känner själv en liten obehagligt känsla i halsen, men skakar bort den och hoppas allt är som det ska i morgon.

Inga kommentarer: